НачалоЗа нас - приключения и природа в Родопите

Обичаме да пътешестваме, да сме близо до природата, да спим под звездите и да споделяме емоцията с гостите си.

Приключения иприрода

natureadventures.bg

Габи Тур ЕООД ( @natureadventuresbg ) е фирмата на Михаела и Васко от Източните Родопи. Лицензиран туроператор с удостоверение № 05457, издадено на 5 май 2005 г. Имаме къща за гости на язовир Студен кладенец и организираме приключенски програми и спортни обучения в България, Гърция и Турция.

Работим в екип с квалифицирани водачи и инструктори. Лично познаваме и поддържаме мрежа от места за настаняване, ферми, ресторанти и атракции в целите Родопи. Част сме от мрежата на Новото тракийско злато.

Нашият екип разработи Трансродопския веломаршрут. Издадохме туристически пътеводител и карта на района. Член сме на Българска асоциация за алтернативен туризъм. Ежегодно организираме почистване на брега на язовир Студен кладенец под селата Гняздово и Калоянци.

Ако в сайта не откривате каквото търсите, пишете ни – ще ви предложим най-доброто за вас.

Последвайте ни във Фейсбук , Инстаграм или почерпете вдъхновение от историите в блога.

Васко на Юмрука
Васко и Михаела
Васко на Бездивен
Васил Флоров - инструктор водни спортове
Васил Флоров
Александър Караджов - Джони
Борислав Борисов - орнитолог
Обучение Струма

Нашата мисия

Да споделиш емоцията

Грижим се за природата и за местните културни особености и традиции.

С нас ставате част от мрежата на Източните Родопи, която всички ние заедно сме създали и работим заедно за нейното развитие и утвърждаване в България и в Европа.

Екипът ни активно участва в акции за почистване на околната среда, в проекти за възстановяване на животински видове, както и в природозащитни инициативи, включително в сезонни преброявания на птиците в района, в изследвания състоянието на популациите и други подобни. Ежедневно полагаме усилия да обърнем внимание на местното население за нуждата от грижа към околната среда.

Всички услуги на Приключения и природа подкрепят местната икономика – сътрудничим си с фермери, водачи и търговци в районите, които посещаваме. Подкрепяме и консултираме развитието на различни малки „зелени“ и „отговорни“ бизнеси. И създаваме мрежа от качествени местни хора, вдъхновени от идеята за чиста и богата природна среда, която е жизнено важна за развитието на устойчивото развитие в Източните Родопи.

За нас е важно дейностите ни да не безпокоят дивата природа. Обръщаме внимание на гостите да пазаруват от местните магазини, да подкрепят малките бизнеси, но също да се придвижват отговорно сред природата, да не я замърсяват и да не причиняват шум и безпокойство на нейните обитатели.

Стараем се нашите гости да се докоснат до местните обичаи, но да се отнасят с уважение към специфичната местна култура, дори и тя да е много по-различна от тази, с която са свикнали в ежедневието си.

Включването ви във всяка наша програма допринася за устойчивото развитие на Източните Родопи, за повишаване благосъстоянието на местното население и за все по-осъзнатото свързване на чистата природа със здравословния начин на живот.

Водачи с мисияЕкипът на natureadventuresbg

Запознайте се с нашите планински водачи, професионални инструктори и експерти - еколози.
Михаела Кирчева
Ръководител екип и организатор туристическа дейност
Васил Флоров
Планински водач и инструктор по водни спортове
Александър Караджов
Планинарство, колоездене, работа с деца.
Йордан Христов
Експерт по орнитология и херпетофауна
Борислав Борисов
Експерт орнитолог и работа с деца.
Габриела Михайлова
Младши инструктор, аниматор, работа с деца.
Цветомира Йоцова
Екология, устойчиво развитие и работа с деца
Мария Караджова
Технически сътрудник и помощник в детски лагери
Георги Кючуков
Екскурзовод история и археология
Кои сме ние

Намираме се на язовир Студен кладенец. Имаме къща за гости и база за водни спортове, в които организираме турове с каяци, колела и летни лагери. ВИЖ ТУК

Напиши отзив

Всяка добра дума има значение

Close

За нас

    Попълни и изпрати. Задължителните полета са маркирани със *      Форма за запитвания и допълнителни въпроси към програмата. Задължителните полета са маркирани с *