България Каяци Подходящо за деца Уикенди Каяк уикенд Студен кладенец

Каякинг, 21-23.06.2024
Price
245лв per person
Duration
3 дни
Destination
Студен кладенец
Travellers
6+
5 Reviews
5 out of 5

Избягай от скуката Язовир Студен кладенец

Два дни с каяци из живописните заливи на язовир Студен кладенец в Източните Родопи - не пропускайте това незабравимо приключение.
 • Информация
 • Програма по дни
 • Локация
 • Галерия
 • Отзиви
 • Още инфо
 • Подобни програми

What's included

Destination
Студен кладенец Discover Студен кладенец
Departure Location
село Гняздово, язовир Студен кладенец
Return Location
село Гняздово, язовир Студен кладенец
Tour Start Date & Time
21/06/2024 14:00
Price includes
 • 2 вечери
 • 2 нощувки със закуски
 • Организационни разходи
 • Професионален водач-инструктор
Price does not include
 • Лични разходи
 • Обяд
 • Планинска застраховка
 • Транспорт до мястото на програмата
Additional Prices
Деца до 12 г.: 195лв
Уикенд дати: 21 – 23 юни 2024 г.

Каяк по язовир Студен кладенец

Два дни с каяк в Студен кладенец Източни Родопи

Запомнящо се пътуване с туристически каяк по водите на язовир Студен кладенец в Източните Родопи. Два дни преходи с каяк до романтичен водопад и село без път, но с параклис.
Наблюдение на тракийски ниши в скалите при защитена местност Средна Арда, заобиколени от щъркели и белоглави лешояди, разперили криле в небето над главите ни.

 Двудневен поход с каяци по язовир Студен кладенец в Източните Родопи

 

Язовир Студен кладенец

е един от трите язовира по поречието на река Арда и един от най-големите в Източните Родопи. С дължина 28 км, набразден от живописни заливи, скални откоси и пясъчни наноси, той се отличава с изключителна красота и богато биоразнообразие.

Корморани, патици и пеликани населяват езерните води, а колонии белоглави лешояди обитават високите скали на защитените местности Големият сипей и Юмрук кая. Сърни и елени от дивечовъдното стопанство „Студен кладенец“ на южния бряг се разхождат покрай прохладните брегове.

 Двудневен поход с каяци по язовир Студен кладенец в Източните Родопи

 

 • Ден 1
 • Ден 2
 • Ден 3
Ден 1

Пристигане и настаняване

Настаняване след 14:00 ч в къща "Бягство при езерото" в село Гняздово на брега на язовир Студен кладенец. Вечеря и нощувка са включени в цената. Село Гняздово отстои на 20 км от Кърджали и 40 км от Хасково, до зона за отдих Калоянци и в подножието на защитена местност Юмрук кая. Чудно място с приказна гледка към язовир Студен кладенец и домакини, които ще ви накарат да се почувствате у дома си.

Ден 2

Коневски водопад, остров и параклис с гледка към Големия сипей

Денят започва на панорамната веранда с чаша горещо кафе и домашно приготвена закуска. В 10:00ч водачът ви оборудва с жилетки и гребла и ви инструктира за предстоящото приключение. С туристически каяци се спускате по езерните води и се насочвате към острова на язовир Студен кладенец. Заобикаляте острова и се насочвате към Коневския водопад в един от най-живописните заливи на язовира. При скалите до водопада е почивката за обяд и пикник. Отново с каяците се отправяте към село Дарец, до което достъпът е възможен само по вода. Малък параклис, стогодишен дъб и прохладна сянка ви очакват там. Връщането в село Гняздово е към 16:00ч. Вечерята с домашно приготвена храна в приятна компания с гледка към язовира ще е прекрасен завършек на този приключенски ден.

Ден 3

Перперешка река

След обилната закуска каяците на брега на язовира ви очакват за поход до устието на Перперешка река. Ще минете между двете защитени местности Юмрук кая и Средна Арда. В небето ще кръжат лешояди и орли, а гребането в езерните води ще е вълнуващо в съчетание с богатата природа на Източните Родопи. Преди да достигнете до тракийските ниши, издълбани високо в скалите на Средна Арда, може да спрете за почивка и обяд в кръчмата до язовира. На връщане от това водно приключение се оглеждайте за елени и сърни по южния бряг на язовира. Очакваното завръщане в Гняздово е 14:00 ч следобеда, когато всеки се качва на автомобила за отпътуване към дома.

More about Студен кладенец Discover Студен кладенец

User Reviews & Comments

 • Андреас
  5 out of 5

  Уникално преживяване - красивите пейзажи, вкусната храна, приятната компания и два дни каяци по един от най-красивите язовири в България... това е преживяване, което може да те изпълни с удоволствие и да искаш да го повториш за да изпиташ всичко това отново. Като специална добавка са многото видове птици, които могат да се видят, а по-късно напролет, когато всичко се раззелени и цъфне може да бъде дори още по-красиво. Специални адмирации и за домакините Васко и Михаела, че правят всичко това възможно.

  28/03/2022

  Reply

 • Елица Алексиева
  5 out of 5

  Преживяване, в което всеки път човек може да открие нещо ново за себе си и за природата, преживяване, за което един уикенд никога не е достатъчен. Да гребеш с каяк във водите на язовир Студен кладенец и да те съпровожда професионален водач като Васко е шанс, който не е за изпускане. А за уютното и топло посрещане на Михаела в къщата за гости нямам думи - винаги усмихната и приветлива, готова с изключително вкусни ястия. Отзив за това преживяване и за хората домакини - 10 по шестобалната система! :)))

  28/03/2022

  Reply

 • Pavel
  5 out of 5

  Страхотно място в компанията на прекрасни хора

  28/03/2022

  Reply

 • Димитър
  5 out of 5

  Яз. Студен кладенец е безспорно най-красивото място за каякинг в България. Описаният маршрут е като приказка, а гледките и емоциите са наистина неповторими. За мен Васко е най-добрият каякинг водач, а гозбите и професионалното отношение на Михаела просто нямат равни! В къщата е винаги чисто, тихо и много уютно, а гледката, която се открива към язовира е несравнима! Със сигурност ще посетя това място отново. Горещо препоръчвам!

  28/03/2022

  Reply

 • Anna Atanasova
  5 out of 5

  Страхотна програма и домакини! Изобщо не го мислете, записвайте се 😉

  28/03/2022

  Reply

Напиши отзив

Your email address will not be published. Маркираните със * полета са задължителни

More about this tour

Общи условия:

 • Краен срок за записване: 31 май 2024 г.
 • Цена за деца до 12 г: 195 лв
 • Минимален брой участници, за да е валидна обявената цена: 6

Ниво на комфорт:

 • Леко пътуване, лъчеви преходи, 3 дни с 2 нощувки в къща за гости, подходящо за начинаещи и деца над 7 год, придружени от родител.

Екипировка, която осигуряваме ние:
- RTM лодки от вида "Brio", "Freeland" и "Ocean Quatro". Комфортни туристически лодки, подходящи за преходи в езера и реки, удобни за начинаещи и семейства.
- Спасителни жилетки, гребла и водоустойчиви бидончета за багаж

Екипировка, която носите вие:
- обувки, които може да намокрите (кецове, сандали)
- клин или спортни гащи
- под тях бански
- тениска или риза с дълъг ръкав
- шапка за слънце
- крем за слънце
- яке против вятър ако имате
- малка раница, в която да сложите сандвич и шише с вода
- ако имате - непромокаеми чантички за телефони, апарати

Вижте още за личната екипировка тук: https://blog.natureadventures.bg/kayak-ride/

Кои сме ние

Намираме се на язовир Студен кладенец. Имаме къща за гости и база за водни спортове, в които организираме турове с каяци, колела и летни лагери. ВИЖ ТУК

Напиши отзив

Всяка добра дума има значение

Close

Каяк уикенд Студен кладенец

Цена
245лв per person
Брой дни
3 дни
Дестинация
Студен кладенец
Участници
6+

  Попълни и изпрати. Задължителните полета са маркирани със *   Форма за запитвания и допълнителни въпроси към програмата. Задължителните полета са маркирани с *