ГърцияАлександруполис Северна Гърция

Запазена марка на града е високият 29 метра морски фар, построен през 1880г.

Александруполис е древен град с богата история, разположен на Егейско море в Северна Гърция.

Най-голямото пристанище на област Тракия.

Запазена марка на града е високият 29 метра морски фар, построен през 1880 г. Той посреща и изпраща пътници и моряци от близо и далеч.

В Александруполис е интересен рибния пазар и търговската улица, които пазят традициите да предлагат прясна храна, произведена в региона.

Близо до града е разположено село Доганхисар – родното село на легендарния Капитан Петко войвода, осигурил закрила на стотици тракийски бежанци, заселили се в Източните Родопи.

Източно от Александруполис е устието на река Марица (Еврос), чиято делта е защитена местност и орнитологично важно място за зимуващите водоплаващи птици.

Между делтата на Еврос и летището на Александруполис се намира спота за уинд и кайт сърф – известен сред любителите на тези водни спортове, изпълнени с адреналин и игра с вятъра.

Програми в дестинацията

Вятър:
Север
Уиндсърф спот:
Източно от Александруполис
Ниво:
Не е за начинаещи
Share on social networks
Кои сме ние

Намираме се на язовир Студен кладенец. Имаме къща за гости и база за водни спортове, в които организираме турове с каяци, колела и летни лагери. ВИЖ ТУК

Напиши отзив

Всяка добра дума има значение

Close

Северна Гърция - с каяк на Исмарос и Марония

    Попълни и изпрати. Задължителните полета са маркирани със *      Форма за запитвания и допълнителни въпроси към програмата. Задължителните полета са маркирани с *