ТурцияГьокчеада

Гьокчеада е остров, който крие девствени плажове и огромни скали, дълбоко набраздени от хилядолетна борба с морето.
Произход

Гьокчеада означава „небесният остров“. Именно този остров се намира най-близо до България и точно на входа на Дарданелите.

Гьокчеада
Водени от вятъра

Гьокчеада е известно място за сърфисти. Има два обособени спорта – за уиндсърф и кайт сърф. Вятърът е постоянен и има условия както за начинаещи, така и за напреднали сърфисти.

При по-спокойно време и в близост до брега може да се насладите на острова и с каяк. Така ще достигнете до скрити от сушата подводни пещери и прекрасни девствени плажове.

Гьокчеада сърф
Културно наследство

Освен добри условия за практикуване на водни спортове, Гьокчеада предлага и палитра от културни, исторически и етнографски обекти. С посещението им опознавате местната култура, връщате се векове назад и разбирате, че България, Гърция и Турция имат общо минало и доста сходен бит.

Гьокчеада каяк
Островно безвремие

Гьокчеада е очарователна смесица между турска и гръцка култура, а животът тук тече бавно, със свой ритъм, който следва естествените природни процеси. Тук няма да видите големи предприятия, а местни фермери, накацали навсякъде по главния път и покрай градините и предлагащи продукти, произведени със собствените им ръце.

Програми
в Гьокчеада

Площ:
279 km²
Надм.вис.:
673 m
Share on social networks
Кои сме ние

Намираме се на язовир Студен кладенец. Имаме къща за гости и база за водни спортове, в които организираме турове с каяци, колела и летни лагери. ВИЖ ТУК

Напиши отзив

Всяка добра дума има значение

Close

Уиндсърф обучение

    Попълни и изпрати. Задължителните полета са маркирани със *      Форма за запитвания и допълнителни въпроси към програмата. Задължителните полета са маркирани с *